Info CV & Contact

Mijn abstracte schilderijen zijn een intuïtieve zoek- en ontdekkingstocht naar het juiste evenwicht tussen kleur en vorm. Het ontstaat spontaan en meestal weet ik niet wat ik ga schilderen. Ik werk meer vanuit een gevoel dan vanuit een idee. Levenslang heel bewust kijken en fotograferen van details en indrukken die mij raken, bepalen nu waarschijnlijk mijn schilderkunst.
Ik werk vooral met acryl op doek. Elk schilderij bestaat uit vele lagen verf en kleur waar het uiteindelijke beeld uit groeit. De manier waarop de verf op het doek zichtbaar is, de huid van het schilderij, de textuur, vind ik erg belangrijk en besteed ik veel aandacht en tijd aan. Vaak heeft mijn werk een grafische inslag wat voortkomt uit mijn arbeidsverleden als grafisch ontwerper en vormgever textiel.

Naast mijn werk met verf op doek, fotografeer ik veel, maak ik collages en heb ik mij bekwaamd in digitale kunst / Digital Art. Op diverse materialen laat ik mijn werk afdrukken, zoals aluminium, plexiglas, metaal, hout en FineArtPaper.

Met mijn abstracte werk hoop ik de fantasie van de toeschouwer te prikkelen. Ik vind het heerlijk en vaak verrassend te horen wat mensen in mijn werk zien.

.

Nieuwsbrief en uitnodiging
Wanneer u op de hoogte wil blijven van mijn activiteiten of een uitnodiging wil ontvangen voor een komende expositie dan kunt u mij volgen op Facebook www.facebook.com/piepvansante of een mail sturen naar info@piepvansante.nl

.

Werkervaring
2013 – heden
Beeldend kunstenaar: Schilderen – Fotografie – DigitalArt

1998 – 2016
Eigenaar / grafisch ontwerper: DUODECIMO grafische vormgeving, beeldend kunstenaar

1992 – 1998
DTPer / grafisch ontwerper

1980 – 1991
Werkzaam bij Elsevier (parttime)
en werkzaam als vormgever textiel

1982 – 1986
Eigenaar Atelier De Weverskaarde, Amsterdam
Werken in opdrachten en het geven van workshops weeftechnieken,
ontwerp, kleurenleer, materialenkennis

1980 – 1982
Weefatelier KNSM-eiland Amsterdam

 

Relevante opleidingen

1991 – 1992
Vrouwenvakschool Zaandam, Grafische vormgeving / DTP

1986 – 1988
Avondopleiding Grafisch Lyceum Amsterdam

1980
Internationale weefopleiding Sätergläntan, Zweden

1975 – 1979
Lerarenopleiding D’Witte Lelie – Handvaardigheid / Textiele Werkvormen

 

Lid:

Kunstenaarscentrum Bergen (KCB)